Zaman Kolej

pada tahun 2003 gua telah berjaya diterima disebuah kolej di cheras, walaupun mengikut hati dan perasaan gua mmg malas nak sambung belajar lagi tapi apakan daya permintaan hati mak dan ayah gua- kos yang dipekenalkan adalah It, mula² diperkenalkan tu mmg sepatah haram gua tak tau ape kejadahnye bende alah tu- gua pun ikut je la, majoriti student mmg melayu- jadi walaupun pembelajaran berbahase barat, tutur kata seharian di kelas tetap bahase melayu- dress-up gua mase tu adalah ala² pelakon cerita gila-gila remaja, baju berkolar siap masuk dalam, berseluar jeans kecik di bahagian kaki dan berkasut sukan- rambut gua mmg agk mcm balung ayam la, besikat dan berjambul perang- ala hai hodohnye gua mase tu- tah mcm mne gua bole ade selere nak perang kan rambut pun gua tak tau la-



kat kolej tu xder kes senior buli junior sbbnye junior lagi kuang ajar dari senior, sumpah gua tipu- pembelajaran di kelas awal kemasukan mmg gua tak paham 1 pun, pasalnya gua tak tau ape itu IT- tapi pembelajaran di lab mmg gua antara yg paling handal pasalnye kat lab sume pakat men Counter Strike, junior vs senior- mmg senior acap kali menemui jalan kekalahan, yg ni gua tak tipu- kat kolej tu gua bt macam lepak kat cc je, suke gua nak bt ape pasalnye senior dah didik kami orng supaye berbuat demikian- yg jahat sentiase menjadi ikutan, yg baik confirm dijauhkan- jahanam remaje time tue, tak gune punye senior-



pengangkutan seawal belajar gua mengunakan pengangkutan awam, mmg meletihkan- dari rumah kene menapak pegi bus stop, pastu kene menapak plak dari bus stop seterusnye ke kolej- sebab tu gua pakai kasut sukan- tapi tu sume sementare je, dalam kelas gua kenal sorang member yg duduk x jauh dari umah gua- jauh tak jauh sgt la, jauh gak la- kebetulan die ni pegi kolej nek moto, kenal pnyer kenal gua ayat die tuk tumpang kan gua nek moto die- sejak dari tu gua nek moto dgn mmber gua ni, name die ijat bapak die polis- biase la kalu da nak kene tggu orng amek depan umah ni mmg berjanggut la, dipendekkan cerite pegi kelas sentiase la lambat- ijat ni mmg agak terserlah kelembapan nak bangun tido, takat tepon 2-3 kali mmg die tak layan- dah mcm awek plak gua rase sebab nak kene kejutkan die bagun tido, kalu gua pompuan mmg gua reject die awal²- moto punyer psl gua gagahkan diri call die tiap² ari-

demikian la keadaan seawal gua belajar dulu, jelas nampak kebudak² kan lagi mase tu- tapi gua tetap stylo, mcm² la anak ali ni- stylo la, mylo la- suke gua la nak ckp ape pun, gua punye blog ma. titik noktah

9 ulasan:

suezensuzanna berkata...

dh mcm awek plak kan..kejot 2 3 kali..hahha..teringat waktu kat uni dulu..kejot pakwe nih..sebab tkt lambat g class..nk dekat 10 kami call dia br bgn..tuh kalo kat depan mate tuh...rase cm nk simbah je air..

ps::pakwe tuh dh kahwin dh pun skang..huhu...

jai@jezz berkata...

standard ah bro awal2x study u @ kolej... semua style cam budak2x... bler teringat blik cam klakar pon ader.. huhuhuh.. =P

~amy liana8886~ berkata...

hahahaa..mmg kelakar pun..tp kalau dh tepon byk2 kali mmg kadang2 sakit ati..hlg mud nk belaja ada kalau dh tunggu lambat tp apakan daya tumpang orgkan..time jela..hihi..

BISKUTMARIE(",) berkata...

sue--> tau tak pe, nak bt mcm mne nak taknak kena gak kejutkan...

dah kawen?? adess....
sedihnye bunyi...
hehehe...
:D

BISKUTMARIE(",) berkata...

jezz--> mmg kelakar la time blaja dulu kan...
rase nak balik ke zaman blaja je...
hahahah...

amy liana--> hahah...
bile menumpang ni kene tunjuk baik walaupun hati panas...
hahahah...

- rOxY - berkata...

hahaha..
xphm sbnrnyer jalan citer..
coz campur aduk loghat2 yg xberkenaan..
hahahahha

BISKUTMARIE(",) berkata...

roxy--> kesian....
hahaha...

oshin da vinnci berkata...

kem salam ijatttt...

dienye ciri2 same ngn i...mls nk bgn pagi g kelas.... :P

BISKUTMARIE(",) berkata...

oshin--> w'salam (ijat jawap)...
heheheh...
:D