Dunia yang FANA

setelah mengira, menolak, menambah, mengkali, membahagi total gaji gua bulan Oktober ini yg tinggal hanya la RM xxx- fuh, masih lagi bernasib baik kerna dpt gak menyimpan wang dlm akaun Public Bank- duit kutu pun lepas, PTPTN jugak lepas- paling 1st skali gua tolak adalah duit nak bagi kat mak gua, itu paling penting! kalu tak bagi mau kena duk luar sebulan, makan pasir & minum air liur sebulan- xmo gua- hutang² keliling badan pun gua da tolak, arap sumenye setel- duit belanja seharian gua juga gua da tolak, duit rokok, duit makan dan lain-lain ini lah akibatnya gaji awl sgt, raya oh raya-belanja untuk bulan November harus dikurangkan, tp setelah dihitung dpt lagi gua shopping sket- bt beli baju keje, murah ar tapi-


tiba² gua terfikir pasal duit nak kawen, hantaran kurang² 7-8 ribu- majlis lagi, nak beli umah lagi, keta bagai- sakit kepale gua- tapi, ade ke yang nak kawen dgn gua? persoalan yang best!! gua nak kawen lagi 2 tahun, tercapai ke erk? mmber² gua da ramai yg da kawen, gua bile lagi erk? hidup oh hidup, dunia oh dunia- sape yg meletakkan hantaran paling murah gua sapu je, senang crita- amacam, berminat...???





p/s- gila gatal mengenyam

14 ulasan:

suezensuzanna berkata...

wah.....gatai nih..sape yg bg hantaran plg murah ehh??hehehe

jai@jezz berkata...

sempat kot... ko ikut mcm aku ngan boy aku.. kitaorg buka satu akaun.. so tiap2x bulan sorang mesti kene simpan RM 250.00.. so kalau aku RM250.00 boy aku RM250.00 confirm sebulan RM500.00... pastu ko darab lak ngan 24 bulan.. confirm dpt membantu.. *.~

- rOxY - berkata...

hahahah..
pengakuan ikhlas dari biskut marie..
gatal merenyam!
:p

~amy liana8886~ berkata...

byk jgak ek.tp kahwin skrunk ni mmg guna byk duit..laki xla sgt kan..yg pempuan lg byk tuk kenduri..kena jimat dr skrg la jwbnyer..

BISKUTMARIE(",) berkata...

sue--> hahaha...
murah ke...??
:D

BISKUTMARIE(",) berkata...

jezz--> thank's for the tips....
orait gak tu kan...??
eemmm...
:D

roxy--> hahaha...
susah nak tggu pengakuan ikhlas dari biskut tau...
huhu...
:D

BISKUTMARIE(",) berkata...

amy liana--> ape lak pompuan lagi bnyk gune duit...
laki lagi bnyk la...
hantaran je da brape...
majlis lagi...
fening woo...

MiSsyLiLy berkata...

takde dah hantaran murah skang.. barang mahal lor.. hehehe.. tp jgn risau, ader rezeki tu nti, nak2 lg utk bdk yg tak lupe tanggungjwb ngn parents dorang cam kamoo...:)

BISKUTMARIE(",) berkata...

lily--> insyaALLAH...
mudah²han rezeki bertambah...
amin...
thank's...
:D

eza2odette berkata...

sunggoh budiman lelaki yg telah terpikir akannyer...ahahah. tapi biskutmarie..anggaran hantaran 7-8riban tuh valid lagi ker 2thn lagi?jeng3.. ;P

BISKUTMARIE(",) berkata...

eza2odette--> haah kan...??
tak terpikir lak tntagn tue...
adess..
harap² valid lagi la...
hehehe...
:D

Queen berkata...

hantaran saya murah jer....

wink!

tapi saya sudah berpunya...

kupu-kupu biasa berkata...

wahhhh.. anak mithali... lu bila nk hantar resume kat gua?.. hahahaha...

neway ckp psl ptptn, gua dh tawar hati dh nk bayar... wang penyelenggaraan dia melebihi dari apa gua pinjam.. mcm ni bila gua dh kawen and ada anak,anak gua dh masuk uni pon gua x habis lagi bayar ptptn... hahahaha... tp memandangkan kerja gua byk guna passport, terpaksalah gua bayar gak.. huh!!

BISKUTMARIE(",) berkata...

queen--> adess, melepas...
hehehe...
:D

kupu-kupu--> mithali la sgt kan..??
kui,kui,kui....
gua xreti bt resume la...
heeee...
:D