Falat

kejadian seumpama ini gua rase berlaku dimane-mane je, lebih-lebih lagi yang melibatkan ramai orang- contoh macam kat opis gua pagi tadi, kejadian memang membuatkan gua sikit menyirap dan mood gua sikit terganggu- kejadian berlaku dihadapan lift, nak naik tangga ke tingkat 8 memang tak la pagi-pagi ni kan- sedang menunggu lift yang memang lambat setiap pagi dan orang yang ramai, datang 3-4 orang perempuan yang bukan dari company gua terus park betul-betul depan pintu lift- ape die ingat yang tunggu punye lame tu tunggul? lu dah la baru sampai, pastu nak naik lift cepat- memang mengundang kemarahan orang la, ape salah lu tunggu next lift- tak kira la lu perempuan ke lelaki, hormat la orang lain-


soalan:- budaya Melayu atau budaya Malaysia?

Jutaan bukan Jutawan

gua sebenarnye tak sanggup nak taip entri ni, bukan sebab gua ego ataupun cube meninggi diri- walaupun secare kasarnye lu orang melihat gua sebegitu tapi secare jujurnya gua seorang yang berhati lembut bukan berhati merah jambu! ntah la, gua tak tau macam mane nak mulekan- gua cube menahan tapi lagi panjang entri gua ni lagi gua tak tertahan, sukar tuk gua menahannya-

macam ni lah, gua sebenarnye ingin mengucapkan jutaan terima kasih peluk cium kepade semua yang telah menjadi follower gua- tidak kira yang terpakse atau yang sukerela dan sesungguhnye gua tidak memakse- tak lupe jugak yang setia menjadi silent reader gua, mungkin lu orang malu dengan gua tapi takpe gua ok je- orang yang setia meniggalkan komen setiap entri gua jugak gua tak lupekan, sentiase la meninggalkan komen ye-

gua dah cakap da, gua taknak taip entri ni- gua terharu ni beb, nangis gua dibuatnye- gua dah tak tahan ni, ok la- terima kasih kat lu orang sume, teruskan bersame gua-
waaaaaaaa~~~~~~~~~~



*lu orang memang best

Patah dan soalan

perkara² yang tak diduga dan tak di ingini pasti akan terjadi dan berlaku dalam kehidupan kita, tak hari ni mungkin esok atau lusa- kite cube mengelak tapi ia terjadi gak, ape boleh buat hanya berserah dan terserah- mengeluh dah menyesali je yang mampu dilahirkan, nak patah balik memang tak dapat dah la...

contoh macam semalam, sedang gua men futsal- sedang bola berade posisi yang tepat dan koordinat gua yang cukup strategik untuk membuat rembatan padu maut, hayunan kaki kanan gua menerjah bola futsal dihalang oleh 1 tapak kaki permain lawan- pertembungan kaki kami menghasilkan 1 bunyi yang agak kuat dan otak gua menghantar isyarat sakit- sudah pasti kaki gua mengalami kecederaan, walaupun tak nampak tapi gua dapat rasekannye- sesudah kasut dibuka, stoking gua meninggalkan kesan tompokan darah- ia mengalir dari ibu jari kaki, nyut-nyut rasenye tapi gua gagahkan jua- kuku kaki gua patah, itu kecederaan yang gua alami- damn................


Soalan:
1- Apakah kecederaan yang gua alami dan kaki mane?

Pengertian Usaha

baru kini gua mengerti ape itu erti usaha, baru kini gua faham ape itu ungkapan "usaha tangga kejayaan"- memahami dan cuba untuk memahami tidak sesukar usaha yang dibuat, usaha memerlukan ketabahan dan kesabaran yang tinggi- walaupun begitu pulangan yang kite dapat pasti tidak mengecewakan, dari itu jangan berputus harap untuk berusaha-

kepada member gua Dila, gua pasti akan mencatat score yang paling tinggi dalam game Zombi tu- pastinya gua akan usaha siang dan malam- cau, gua nak sambung men game- cis, bateri dah nak abes ni- arghhh..... macam mane die boleh lagi power dari gua ni, cilakak-


p/s: jangan memandang rendah pada wanita (walaupun gua tak dapat menerima hakikat ini tapi gua terpakse tulis gak)

Dah Tua





kami dah tua-ungkapan tu mungkin memang kena dengan team futsal gua- minggu lepas masuk tournament futsal, dah bertahun main suke² tapi baru kali ni masuk tournament- saje nak try nasib & nak tunjuk bakat, suke² je- bakat ade tapi nasib takde, pendek cerite team gua kalah dalam tournament tu- peringkat kumpulan lagi dah kalah, 1st time la kate kan- bagi gua ni baru permulaan, lepas ni team gua nak masuk lebih banyak lagi tournament- nak abiskan duit tapi taknak membazir- paham?






p/s: tua-tua hensem tau (a.k.a) tua-tua berisi

Kekosongan Syaitan!

lebih kurang lagi 3 minggu lagi kan? sekejap je mase berlalu, sebenarnye tak banyak yang berubah dalam diri tapi mase terus pergi, dan pergi- bersedia atau tak, gembire atau tak, ceria atau tak, mase tetap tinggalkan kite- dunia, umur, waktu, semuanye semakin tua tapi hati kite, perasaan kite, hidup kite, amalam kite, masih ditakut lame- tak berubah pun, semakin hari semakin kite lupe- esok, esok dan esok alasan kite, sehingga hari bertukar hari, tahun bertukar tahun- bile sekian lame, penyesalan mule terbit dalam diri- mase tu, kite dah terlambat- sesal dan terus menyesal, manusia tidak dapat lari dari itu- tunggu waktu itu tiba...


p/s- moga gua diberikan tahap kesabaran yang tinggi, amin......

Family Day - Langkawi

Family day logo ↑

Photo by ME ↑

F&B committe chip/leader ↑
Flying without wing ↑


Telematch in the morning ↑

Relax time ↑

Lunch ready ↑

21cm?


panjang tak panjang, pendek tak pendek- ukur tetap ukur, kalau itu dah memang kerjanya- ape motif pun gua tak tau tapi dorang pasti ade sebab yang kukuh melakukannya- malu memang malu tapi nak buat macam mane, terpakse berserah dan menyerah- siasatan tetap siasatan, memang tak bole nak lari-


ape yang gua merepek kat atas ni pasal 1 artikel yang gua bace dalam Kosmo hari ni (8/7/2010), mengenai status siasatan kes Ariel dengan isu klip video seksnye- setiap inci badan Ariel diukur luar dan dalam, dari yang sulit hingga la yang tersorok dari mate kasar- 21 cm yang gua maksudkan ade lah panjang kemaluannye, memang malu- mcm mane lah perkare macam ni bole terlepas keluar-


tak yah la lu orang nak amek pembaris nak ukur brape panjang, kang ade plak yang tak percaye- dah² pergi sambung buat kerje- ish, ish, ish..............

Melayu terkenal dengan adat

gambar sekitar Langkawi oleh Fadli



cerite ni bukan pasal gua, ni lebih kepade umum la- biase la, gua ni ramai kawan dgn orang tua yang belum kawen- nak dijadikan cerite, sejak kebelakangan ni banyak la cerite pasal tunang, kawen, mengandung, beranak, bawak budak, bawak perut, macam² la- member gua yang tua ni terase la, sebab member² die boleh dikatekan majoriti dah kawen & dah beranak pinak- gua ingat member gua ni tak terfikir nak kawen, rupenye jeles gak die tengok orang yang dah berkawen-




oleh kerana ke-jeles-an die tu, dengar cerite lepas raye ni die nak bertunang- daripade cerite die, kalau boleh die xnak bertunang- nak terus kawen je, agak gelojoh gak la die ni- die ckp membazir kalau tunang² ni, die memilih untuk terus kawen je tapi makcik die kate kena tunang dulu gak- makcik die cakap kite Melayu, kena ikut adat- ape plak kate orang kalau tiba² terus kawen, kate makcik die- memang tak dinafikan, Melayu terkenal dengan adat tapi kalau difikir secare dalamnye adat ni banyak merugikan- kerugian yang gua maksudkan adelah kerugian duit, mase & tenage-




ape nak buat, memang Melayu kaya adat- pokoknye diri sendiri la, adat ke ape ke yang penting yang wajib- terpulang pade individu tu sendiri tapi kalau tanye kat gua pasal ni, gua memilih untuk tidak bertunang- pasalnye gua bukannye banyak duit sangat pun, jadi gua memilih untuk buat yang wajib je- biar simple janji sah- sah? sah..................... amin...






kepade member gua yang tua itu--> Selamat hari², esok belanje gua buah jambu

Cultural Night 2 - Bruce Lee 2010


lu orang ingat lagi pasal entri gua pasal baju tuk dinner aritu? fikir punye fikir gua sambar 1 set pakaian yang bercultural kan orang Cina, ape name baju tu pun gua tak tau- bile gua sarung je 1 set pakaian tu, gua dapat merasakan semangat Bruce Lee mengalir dalam tubuh gua- terus gua terkinja-kinja ala Bruce Lee, semangat die memang lain macam-