Hilang!!

truutt!!truutt!!... phone aku berdering menggiler
aku pun tengok skrin phone murah aku..skali mak aku da..dengan gaya anak yang soleh aku menekan butang hijau kat phone aku.."Hello, assalamualaikum" lepas mak aku jawap salam aku dia tanya aku "Dekat ko ada kunci moto spare tak, kunci moto ko hilang"tenang je mak aku cakap...lagi sekali dengan gaya anak yang soleh dengan tenang aku membalas "Takde! kunci spare dah hilang. Takpe la nanti beli moto baru jer,hahaha" aku gelak dalam kepedihan...nak buat kunci spare pun takde duit ni kan nak beli moto baru..."Takpe la nanti orang balik orang cari" masih dengan gaya anak yang soleh walau agak kesakitan didada...dalam hati dah berbisik jahat"Macam mane boleh hilang, adeiii macam mane nak pegi kejer ni. Da la tengiling EX5 ni jer yang aku ada"...

"ASSALAMUALAIKUM!!!"aku baru sampai rumah
lepas jer sampai rumah tak sempat nak buat ape, terus mencari kunci moto aku...abes setiap tempat kat rumah aku cari..masih dengan gaya anak yang soleh bawah katil bawah almari bawah kapet sume aku selongkar..dengan senyuman aku mencari tapi ati sikit ade calar..maunye hati tak calar, dah la moto sangat penting bagi aku..kunci pulak boleh hilang..dengan senyuman yang dibuat² aku teruskan mencari..selain aku adik aku pun mencari same..dengan bermodal kan 2 bijik mate ni aku mencari setiap ruang² yang ade kat rumah aku..
berjam² aku mencari tapi hampa...aku pun dah panas hati nak mencari lagi...dalam kotak fikiran ku yang agak bijak ni aku pun berfikir untuk tukar kunci moto baru jer keesokan harinya lepas waktu kerja....

Keesokan harinya lepas balik keje aku tanye bondaKU "Ada jumpe kunci moto" macam yang selalu, dengan wajah & nada yang tenang bondaKU berkata "Takde....." aih....terpakse jugak aku tukar kunci baru duit dah la tak berape ramai...jahanam poket aku..tapi sebelum aku meneruskan untuk menukar kunci aku mencari buat terakhir kalinya..kali ni tempat² yang simple je sbb tempat² yang rumit semalam aku dah cari..cari punye cari "La............"aku mngeluh panjang..kunci yang disangka hilang rupenya selamat..rupenya kunci tu ada diantara majalah wanita dengan kotak pinggan mangkuk mak aku sebelah meja kipas rumah aku...tempat yang aku nampak hari²..punye la mencari bawah katil bawah almari segale jenis bawah la aku cari...alih² kunci tu tak hilang pun..dengan nada riang aku berkata kat bondaKU "Mummy kunci dah jumpe" selamat wang ringgit aku kalu tak mau dekat rm50 duit aku terbang tukar kunci baru..mak aku membalas, masih dengan nada yang tenang "OK" macam tak ada ape² yang berlaku pun..takpe yang penting kunci tenggiling aku dah jumpe...Akhirnya...yahooooo......

Puteh Memasak


video


ish budak kecik ni geram pulak aku tengok....

chumell bebenor....

gigit bole x..?? terajang ker..??

hekhek...

Cinta & Kawan

"Satu hari CINTA & KAWAN berjalan dalam kampung... Tiba-tiba CINTA terjatuh dalam telaga... Kenapa?? Kerana CINTA itu buta.. Lalu KAWAN pun ikut terjun dalam telaga... Kenapa?? Kerana... KAWAN akan buat apa sahaja demi CINTA !! Di dalam telaga CINTA hilang... Kenapa?? Kerana... CINTA itu halus, mudah hilang kalau tak dijaga, sukar dicari apatah lagi dalam telaga yang gelap...Sedangkan KAWAN masih lagi tercari-cari dimana CINTA & terus menunggu.. Kenapa?? Kerana... KAWAN itu sejati & akan kekal sebagai KAWAN yang setia...kan ?? so, hargai lah KAWAN kita selagi kita terasa dia BERERTI....Walau kita punya couple, teman still paling setia. Walau kita punya harta banyak, teman still paling berharga. Sayang awak!! frenz never break........... FRENZ NEVER END...(",)" BiSkUtMaRiE

Lelaki & Perempuan (Mental Test)




Hang pa laki ka pompuan..this is the fact!!

Terdapat pelbagai cara untuk menguji keunikan tubuh badan kita,diantara keunikan itu sudah tentulah otak manusia.. dibawah ini ada ujian yang menarik untuk dicuba bersama..... Sila lakukan dan jangan cuba menipu diri anda sendiri Kira jumlah huruf F's dalam perenggan dibawah dalam masa 15 saat:




FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS



dah selesai?

OK?

berapa banyak?

tiga?

(anda tentunya seorang lelaki!!!)

baca sekali lagi!

FINISHED FILES ARE THE RESULT OF YEARS OF SCIENTIFIC STUDY COMBINED WITH THE EXPERIENCE OF YEARS


Salah, sebenarnya terdapat 6, kira semula.. Sebab berlakunya perkara tersebut diterangkan dibawah ini...


otak LELAKI tidak memproses perkataan "OF".


Keajaiban kejadian atau silap mata?

Sesiapa yang dapat megira kesemua 6 F's pada permulaan ujian memiliki otak PEREMPUAN

Puteh: My Baby You






Nama: Nur Fateha Bt. Abdullah @ puteh
Umur: 2tahun

Tahun Baru 2009!!




aku nak story sket psal sambutan new year aritu! pergh!! mmg meriah kat klcc mlm tahun bru aritu, tp yg aku pelik mcm sambut tahun baru kat oversea. aku tgk kiri aku tgk kanan, ape yg ade..??
mat indon! mat bangla! n mcm2 mat lgi,tp yg pasti bkn dri malaysia. bg aku xkesah la kalu mat2 tue sume nak smbut tahun baru tp mgalahkan orng malaysia. prngai pun mcam si-al dgn terpekik terlolong da mcm antu mak lampir aku tgk. nak tegur takut kne pijak ramai2 nak biarkn sakit ati. ape bole bt biar je la. dlm pukul 12 lebih meletus la letupan bunga api kat situ!! berterabur orang berlari, tau sebab ape?? sebabnye orang ramai tggu bunge ape kat dpan klcc, alih-alih bunge api kat blakang klcc. mau x giler orang yg ade kat situ! tggu kat depan skali rupenye kat belakang, hahaha... sume kene tipu termasuk aku..hahaha... ade la dlam 15 minit bunge api kat klcc, selamat x patah tengkok aku mendongak sbb nak tengok bunge api!! fuh!!

lpas abes tengok bunga api, aku dgn mmber aku pun nak pegi makan. kiteorng pun decide nak makan kat pelita kat sebelah klcc. terpakse la bejalan meredah kesesakan manusia yg beribu-ribu kat luar klcc tu. dengan perut yg berbunyi kelaparan aku pun bejalan la,tibe-tibe sap...!!!!!! hidung aku ade terbau satu mcm... aku pun toleh ikut bau td, rupenye ade stu mat bangla kat sebelah. pergh...!!! bau x hengat, rse nak migrain je. perut da la lapar bau keti pulak tu kan.. bnde biase aku bt bile terbau bnde2 yg agak meloyakan, lain x bukan tahan nafas. da penat bejalan aku pun sampai kat pelita, nasib mmg baik table x full. aku dgn pasangan aku, mmber aku dgn psangan die pun dduk la nk mkn. order mmg best punyer kan nasi goreng ayam!! tunggu punye tunggu nasi aku pun sampai. aku pun tgk la nasi goreng ayam tu, ko tau mcm mner rupe nasi goreng tu..?? nasi goreng kaler merah xder sayur pastu ayam 2 3 potong je. slalunye ayam seketul ni x!! mungkin tu azam tahun baru manager restoran pelita tu kot."Jimat Tapi Untung Lebih" abes nak bt mcm maner, perut ni plak xreti sbar asyik berbunyik je. terpakse la aku telan nasi goreng "ayam" tu. da licin nasi tu aku pun gerak pegi kat kreta, lg skali xtau nak ckp nasib baik ke ape jalan plak mse tu x jammed. trus pegi kat tasik permaisuri duk melepak, sembang lebih kurang kiteorng pun balik!! penat la nak lepak lame

start mlm tu aku terpikir sesuatu. rupenye malaysia ni mmg satu negare yg best..!!!! korang cube pikir knapa mat2 yg aku ckap td tue dtang malaysia..??? sbb malaysia best la! dah la malaysia negare best rakyat die pulak baik ati!! knape lak aku ckap mcm tu.?? ape taknye sambut tahun baru dgn orang asing, xkesah pun kan. makanan ntah ape-ape pun makan sampai licin, kan baik tu!! bau keti pun share ramai2 kan?? btul x..?? x kedekut pun. ape-ape pun kite rakyat malaysia btul x..??

azam tahun baru aku, xnak melupakan azam tahun lepas. sbb azam tahun lepas pun tak tercapai lagi.. hahaha...
perjalanan masih jauh..huhu!!!