Khas Untuk Lu

gua sebenarnye pelik dgn ape yang terjadi kat gua selame ni, ini kisah benar- gua dah tak main² dah, kali ni bende seyes- tipu dosa!- kenapa la ade orang mcm ni erk? gua pun hairan, sbb gua rase bende ni buang mase orang tu je- dulu time gua beriya-iya, orang tu pulak mcm nak taknak- skunk ni bile gua dah taknak, orang tu pulak beriya-iya sampaikan gua rase die ni menyusahkan gua je! menyusahkan family gua! dulu bkn main susah lagi nak datang umah gua, skunk ni gua tak ajak pun die datang- ape masalah? kenape baru skunk lu nak baik² dgn family gua? dulu lu bkn men kutuk family gua tapi gua sabar je sbb gua mmg pilih lu, skunk ni kenape tibe² baik sangat? bertahun gua kawan dgn die, tak pernah sekali pun die call family gua ucap selamat hari raye- bayangkan lepas gua dah tak kawan dengan die dan² raye baru ni ucap selamat hari raye kat family gua, gua pun terkejut gak- bukan main baik lagi....

gua bukan nak kutuk kat lu tapi lu nampak tak ape yang lu bt ni mcm menyakitkan hati gua? semua lu cerite kat family gua, smpaikan keburukan mmber² gua pun lu cerite kat family gua- lu sape nak cerite pasal mmber² gua kat family gua? gua tak campur pun hal lu, family lu pun tak tau pasal gua dgn lu dulu kan? lu nak family lu tau ke pasal lu dgn gua dlu? lu nak ke family lu tau sebab ape gua dgn lu tak berkawan lagi? lu jgn btkan gua sampai cerite sume pasal lu kat family gua & family lu! sekali due gua bole sabar lagi tapi lu da lebih, jgn ingt gua diam gua suke- jangan sampai gua pegi umah lu pastu cerite sumenye dari A to Z kat family lu, jgn sampai gua senekad tu- lu tau tak kenape gua tak bt sume tu? sebab gua hormat family lu, gua tak sampai hati- family lu baik, gua masih lagi ade sifat hormat kat orang tua- tapi kalu lu terus bt mcm ni, gua takde pilihan lain- name gua skunk ni da busuk sgt da lu buat!

gua nak bagi peringatan kat lu, gua harap lu jgn masuk campur hal gua atau hal family gua- dulu dah ade peluang tapi lu xgunekan dengan baik, skunk ni xder langsung peluang tuk lu so lu bole berambus jauh²- hati gua sakit da dekat setahun lebih, sebelum die meletus lebih baik lu pilih jalan "angkat kaki lambung"- gua hormat family lu, lu pun kena hormat kat family gua- jgn gunakan kebaikan hati family gua tuk lu cube² nak porak poranda kan family gua- lu tau ape yg terjadi dari cerite² yang lu cerite kat family gua, gua dgn family gua bergaduh, bertengkar psl cerite lu- so gua harap lu hentikan niat lu ok, jgn sampai gua porak porandakan family lu- bnyk bende yang gua simpan psl lu, jgn btkan gua becerite- gua bkn nak ugut tpi gua bagi peringatan!!




p/s:- hati gua tengah panas


11 ulasan:

- rOxY - berkata...

ape2 pown..
kesabaran itu penting..
tp bak kate org..
org kate la kan...
sabar ader tahapnyer...
selagi bole sabar..
sabar.. sabar.. sabar..

kupu-kupu biasa berkata...

lega... gua igt lu cakap pasal gua td.. huhu..

agak kronik masalah lu ni.. coz melibatkan family.. xpe.. ape2 pon gua sokong lu beb... cayalah..

cahayachenta berkata...

huiishh mmg panas.. aku yg membaca pun terasa panasnya...

aishh... apa tujuan dia yer... nak porak porandakan fmly org... tak da kerja.. ke byk sgt setan bergayut kat kepala, mulut dan kaki dia..

sabar bro... org camni mmg tak kan lupusnya dr dunia ni.. yg pnting ko cb jernihkan balik hbngan dgn fmly.. kalo ada slh fhm, jelaskan balik..

Zulfadzly berkata...

perghh!! betol punye marah ni!!

iLaSyakiLa berkata...

hhhuhuhh..sedih nye dgr cte bskut marie..waaa...

MiSsyLiLy berkata...

mrhnye... sabo byk2 yekk...

suezensuzanna berkata...

owhhh.....dia sudah marah....jgn mrh2 tau..ilek2...huhuuhu... tp.yeah.. stiap org ader tahap kesabaran masing2

~amy liana8886~ berkata...

sabar sabar n sabar...tp kalau dh melampau sgt bgtau la family dia jugak..s6 citer..ajar skit..huhu..

miss jane berkata...

nape ni???

huhuhuhu..
rileks okie

pedulikan jer pe org nk kata
yg pnting ingat aku adalah aku!

ade aku kesah?
yg org nk sibok bagai apa kes kan??

abaikan jer

sabar ok...byk pahala ko dpt

baby cipai dunk berkata...

huhu..
lekz la bro..
org cm2 xpyh la lyn..
rmai lg kwn around kita kan..
so habut la kay dia 2..
tau nak buruk kan kita..
tuptuptup..
kang org len pulak wat dia cm2..
so be sabar k..
hihihihii..
dont mrh2..

BISKUTMARIE(",) berkata...

kepade yg terase dgn entri gua ni, gua harap lu pikir²kan la....
gua da ckup menderita da...
gua nak gua 1 family aman bahagia tnpe ade pembawa mulut yg mngeruhkan hubungan kami...
ini peringatan gua yg terakhir kali...
tapi kalu ade lagi lepas ni gua dgr cerite lagi psl lu, gua takkan diamkan diri....!!!!!