Iman Aku Diduga

hari isnin lalu aku cuti sempena nuzul al-quran, mase tu aku amek tuk pegi check kwsp kat KL- kesian orang KL x dpt cuti, uhuk!- dalam kul 10 aku gerak pegi kwsp berbekalkan kapcai 2 tayar aku- nasib bek aku nek moto, kalu nek 4wd ke mmg terseksa la nak mengadap jem- sampai je kwsp mmber aku dah menunggu sambil tersenyum riang, mmg kiteorng janji nak jumpe kat sane- lepas aku setel amek penyata bagai tunggu plak mmber aku yg lagi sorang ni, die pun nak amek penyata gak- sibuk je- mmber aku pun da setel amek penyata kami orng pun bergerak kembali ke *lubuk- pergh dengan keadaan aku yg puase, dengan cuace panas, jalan lak sesak, mmg mencabar betul puase aku- lagi sepuluh meter sampai di Shell mmber aku bagi signal kekiri menandakan die nak pi isi minyak, aku pun follow- lepas die isi minyak sebanyak 5 hengget die mnyeluk poket beg yg diletakkan didalam bakul moto die, aku perhati je- aku nampak die amek satu kotak berwarna putih, cilakak haram itu Marlboro Light 20- dengan selambanye die mnyalakan api rokok di depan aku, x suspect langsung- "Keje berat" ungkapan beliau kat aku...











nota:- A.C.A.B





*LUBUK= taman tempat aku tinggal

7 ulasan:

~amy liana8886~ berkata...

asal xdaftar online je..xyah nk pergi kwsp acap kali...print kut tenet je kan senang..

suezensuzanna berkata...

aduiyaiii!!!...x pose ke???ke dia cina??ke dia ader excuse??takpe2..no komen

jai@jezz berkata...

hampeih...!! x pose ke woh.!!

BISKUTMARIE(",) berkata...

amy liana--> hehe, xtau nak bt mcm mne...
;D

sue--> sah mmg die tak pose...
cina? ade excuse?
jawapannye..."aku keje berat" alsan beliau...
aihh..

jezz--> bkn i tpi mmber i...
ish, ish, ish....
;D

kojah berkata...

salam ramadhan =)

BISKUTMARIE(",) berkata...

kojah--> salam ramadhan & salam perkenalan...
;D

~amy liana8886~ berkata...

senang je..pergi kat kwsp ambik no pin..pahtu daftar kat www.kwsp.gov.my..sng je..lepas tu kalau nk g print je..snang citer..