Cinta-Cinta Gua (Musim Pertama)

cinta pertama gua bermula semase gua standard 4, time tu mmg gua tak tau ape erti cinta, gua redah je- permulaan cinta monyet gua ni mmg gile klakar, mula nye mase kat sekolah agama- sekolah agama gua dalam sebuah surau, laki pompuan campur- laki sebelah kanan pompuan sebelah kiri, baju n seluar kaler putih sampin kale hijau- pegi putih balik hitam, selamat makcik gua gune breeze- gua budak baru sebenarnye kat sekolah agame tu, sebab gua kena tranfer kat umah makcik gua, bukan sebab mak gua xnak jage gua tapi sekolah dekat dgn umah makcik gua- nak dijadikan cerite cinta monyet gua yang pertame ni, tengah gua syok mengaji lebih kurang lalu sorang minah muke ala mamak mmg cun bagi gua, sambil die lalu tu di campakkan sekeping kertas kat gua- gua ingat kan die suh gua tolong buang kan sampah, sekali bile gua bukak kertas tu isi die mmg buat gua terbangang seketika-


isi kandungan kertas berupa surat itu bertulis tangan, time tu typewriter tak famos lagi- lepas dapat je surat tu gua pun bace ape yg tertulis kat dalam tu, mmg mencabar untuk mentafsir isi tersurat dan tersirat kandungan surat tue- aku terpakse mengambil mase 1 hari untuk mentafsir, ape yg tertulis tak direct to the point tu yg membuatkan aku pening dan tak faham apekah maksud kandungannya- isi die lebih kurang mcm ni, BALQIS ♥ F_ _ _ _ ! owh ye sebelum gua terlupe name die Balqis dan name gua Fadli, mule² dpt surat tu mmg gua tak syak ape² tpi bile lepas gua gune firasat dicampur kepandaian baru gua tau surat tu menyatakan bahawesenye die suke kat gua- nak kate excited tak jugak nak kate tak excited pun tak jugak, ntah la gua pun xtau ape jenis perasaan gua mase tu- yg gua tau die merupakan antara pompuan yg menjadi kegilaan kat sekolah mase tu- gua dengan perasaan yg tah pape terime je isi kandungan surat tu, jawapannye "I do"- kebetulan plak die ni 1 sekolah rendah dengan gua, cume tak sekelas macam sekolah agame-


walaupun ini dinamekan "cinta" gua tak penah berdating, maksud gua berdating lepak pasar raye ke, something like that la- ketika tu gua taktau ade tempat bername Bukit Bintang yg sentiase hapening, kalu gua tau mmg gua da ajak da die dating kat sane sambil pekena lagu sepam dua kat KTV jln imbi- gua hanye ber"dating" kat sekolah je tu pun malu² siput sedut, bile jumpe pun duduk jauh²- ntah ape yg disembang kan pun aku xtau, biase la budak² kan- yang gua tau bile orang tanye "Lu kapel dengan die ke?" gua jawap "A'ah" sambil tersipu-sipu malu- start masuk darjah 6 gua 1 kelas dengan die, time tu mmg gua kene bahan kaw-kaw dgn dak² kelas- sampai kan mase perlantikan ketua darjah & penolong ketua, gua kene majal- dak² sume lantik gua jadi ketua kelas dan die jadi penolong gua, haram jadah- gua redha je sbb gua belum pandai pukul orng mase tue, kalu tak mmg xtau ape jadi kat gua- gua punyer cinta pertame ni sehingga la ke tamat darjah 6, lepas naik form 1 kiteorng da terputus hubungan- terputus macam tu je takde ckp ape², gua pun xde la frust sgt sbb gua pun xtau ape makne cinta mase tu- gua dgn die terputus hubungan disbbkan kiteorng tak satu sekolah mase di sekolah menengah, maklum je la time sekolah rendah mne ade pakai hp² ni- cinta antare gua dgn die berakhir sampai disitu, gua tak sedih pun waktu tu- sampai la ke satu hari tu waktu tu da 3-4 bulan di form 1 ade sorang mmbr die call aku pakai telepon rumah mnyatakan bahawesenye die nak putus dengan gua- die ckp sebab aku dgn die da jauh, so susah nak contact satu same lain, so bek putus- aku terime je, xkesah pun sbb aku pun xrase excited nak bercinta mase tu....

beginilah berakhirnye cinta gua yg pertame, gua ade lagi cinta yg nak dicerite kan- siapekah cinta gua lepas ni?? kekal ke gua dengan die?? bape lame gua bercinte dgn die?? lu org kene tunggu Cinta Cinta Gua Musim Ke-2....

notaberkakikudis:- cinta monyet tetap tak kemane!

7 ulasan:

kupu-kupu biasa berkata...

akhirnya kau post gak benda ni... aku sampai tido depan laptop tunggu ko post semlm... hhahaha.. perghhh... cinta malu2 yg aku xleh blah tu... cara beb..

suezensuzanna berkata...

cinta jarak jauh..susah nk kekal

longgokan PENDAPAT berkata...

aduhh bapak suspent dowh...
seram aku ciowt...

aku tau cinta lu lpas ni sape..
tapi x berape nak pasti la..

ape yang gua tahu..org ramai nak tahu..

suezensuzanna ni sape?
len macam jew..macam die nak becinta ngan lu jew tu..

pe lagi tangkap la bro!

BISKUTMARIE(",) berkata...

kupu-kupu--> tq sbb sabar menunggu cerite cinta aku ni, trimas skali lagi

sue--> dalam 10 cinte jarak jauh belum tentu 1 pun menjadi.. maaf kan mmbr i yg komen kat bawah ni, mulut die celupar mcm i gak.. peace
:D

ijat--> ko xtau nye cinte aku lps ni sape, aku da bercinte bnyk kali r. Oit, sue ni mmber blog la tak baik ko ckp mcm tu la.

siang-malam berkata...

aduh hampir terkencing aku di buatnyer... x thu ar seram ker lawak ker cter yg aku bace ni...
aduyai...


ko rase bila cerita cinta musin ke 2 ko akan di siarkan???
xsabar aku beb....
mesti aku pon ader dlm watak 2 kan...
huhuhuhu....

yg aku plik nyer monyet pon pndai bercinta kan....

suezensuzanna berkata...

wah wah....longgokan pendapat.....suko2 yo...kate kato den nk becinto ngan biskut marie nih hah....

BISKUTMARIE(",) berkata...

hahaha...
longgokan pendapat tu mmber biskut...
die mmg gilo sket...
merapu xtentu maso...
peace...