Seminggu 5 kali

Kerja aku bermula seawal 8.30am, terus terang ckap dalam sebulan 2-3 kali je aku sampai sebelum 8.30. Selebihnye memang aku lambat, aku pun heran kenape aku lambat. Mak aku cakap aku bangun lambat, aku rase aku bangun awal je. Pukul 8 tu kira awal pe. Kat rumah aku pagi² memang takde sarapan, maknenye kene beli sarapan kat luar. Sarapan aku hari² memang same, nasi lemak telur mate. Kuning telur mesti mau cair, kalau tak cair memang aku cari kedai lain.

Selalunye aku sampai tempat kerja dalam kul 8.45 waktu opis, kalau ikut waktu jam kat tangan aku baru pukul 8.28. Kira awal la tu, halal sudah. Sampai je terus on pc, bukak outlook selak Kosmo online sambil pekena nasi lemak berbilas kan air sejuk. Da kenyang 10-20 minit lebih kurang aku pekena lak Dunhill light sebatang, pastu pegi toilet. Termenung lebih kurang 10-15 minit, aku masuk bilik balik. Dalam kul 10 mcm tue baru aku cari kerja yg tak berape nak ade kat atas meja aku tapi selalunya mmg takde kerja la.

Kalau dah takde kerja tue korang paham² sudah, mcm biase sign in blog tengok kot ade komen² tuk entri aku. Yg pasti nye mmg takde komen, aku pun cari ilham tuk menambah entri. Otak aku kalu pagi² mmg tepu sket, biase la tahun 1985. Aku selak plak MEtro online, tengok lebih kurang tau² je dah waktu lunch. Krooohhh, krooohhh........ aku tido lebih kurang, kul 2 bangun pegi toilet basuh muke pastu pekena Dunhill light lagi sebatang.

Aku sambung balik ber-blog, bace blog orang sane sini. Blog sendiri berhabuk, takpe nnt aku lap. Da bosan dgn membace aku angkat kalendar, menghitung hari. Dlam kalendar, pade aku 26 haribulan paling bermakne dlm hidup. GAJI!! Kadang² bile xder kerja ni aku kira duit syiling yg aku simpan, asasl aku kire je mesti tak pernah bertambah. Kalau arini 15 hengget esok mesti tinggal 14 hengget, lagi² kalau tgh bulan. Sesak beb.

Pukul 3 lebih bermula la sesi bual bicare antara rakan se-opis sambil pekena teh-o dengan kerepek pisang, masalah dunia, artis, gaji adalah topik yg slalu dibual kosong kan. Kat opis aku ni ade makcik tea-lady yg btkan air setiap hari, pagi skali petang skali. Sembang punye sembang tau² je dah pukul 5 lebih, biasenye waktu² mcm ni aku bt pemerhatian terakhir sebelum balik. Aku bukak yahoo bt pemerhatian terakhir kat email, bukak blog bt pemerhatian terakhir kot² ade yg komen ke. Da setel sume, kemas² meja aku yg sengaje diselerak kan bagi mengaburi si-mate² kat opis aku ni. Sharp 5.30 aku angkat kaki lambung, begini la rutin harian aku di opis. Amacam?? Lagi 2 tahun mcm ni mungkin aku kat Tanjung Rambutan, bole sewel mcm ni. Bosan tahap cipan


Waktu kerja:- 8.30am - 5.30pm
Jawatan:- Kerani lebih kurang
Tempoh bekerja:- Julai 2008 - Kini



nota tersurat:- seminggu 5 kali, ckup bulan amek gaji

6 ulasan:

StudioV berkata...

huhuhu agak bosan yer keje mcm tuh...hurm..sungguh berbeza ngan rutin aku

Pesanan Dari Jauh berkata...

erm...walaupun jawatan awak tu rendah tapi jangan sesekali mengabaikan tanggung jawab sebagai seorang pekerja, lagipun gaji yang kita dapat tu dari hasil kita sendiri... tapi kalau kita tak buat kerja dan dapat gaji yang lebih so dikira sebagai mengambil hasil titik peluh yang lain... kita bekerja haruslah ikhlas, baru orang akan nampak kita... walaupun bukan sekarang tapi pengalaman yang kita dapat tu akan berlipat kali ganda dari menunggu pujian orang lain yang tak seberapa tu.. just think your future friends... if you can't move now you can't get what you want!!! kalau nak kerja mana2 pun boleh.. cuma rajin or tak aja kita utk mencarinya.. i know you can do it DIK...don't give up.. enjoy your work ok.... good luck...

nano berkata...

Dik... secara jujurnya seronok ke kerja macam tu?

BISKUTMARIE(",) berkata...

StudioV--> tau tak pe, ni tgh berharap rutin berubah. aih....

Pesanan Dari Jauh--> thanks for your support, wish u good luck too :D...AMIN..

nano--> Kak, sejujurnye tak best. ape nak bt, kne la bertahan dulu. skunk ni ssah mau cari keje.. aih...

oshin da vinnci berkata...

wow!!dasatnye keje cmni..
xper...nnti der job2 kosong sapu laman umah2 org ke..
i bgth U k...

sila bersyukur dgn keje anda skrg...
sweet blog die...silap lap sll k...

BISKUTMARIE(",) berkata...

sapu laman...??
hahah, kalu gaji menarik ape salahnye, huhu...
:D