Lorong kecemasan untuk yang cemas - PLUS Highway






Saman mungkin boleh di bayar, apadehal kalau kena saman pun. Nak cepat, tak suka menunggu lama-lama. Mungkin hari ni lu bernasib baik tapi esok lusa siapa yang tahu, sebelum ni lu menggunakan lorong kecemasan untuk kepentingan peribadi lu tanpa memikirkan orang lain. Bayangkan lu dalam sebuah ambulans dan tengah bertarung nyawa, lu perlu ke hospital dengan kadar yang segera kalau tidak nyawa lu tidak boleh di selamatkan lagi, lorong kecemasan pula di penuhi kereta-kereta yang kurang bijak macam yang pernah lu lakukan dulu. Fikir la sejenak...



Mungkin di tepi-tepi jalan tu patut di wujudkan papan tanda bertulis yang memberi kesedaran tentang penggunaan lorong kecemasan yang betul dan bukan untuk kepentingan sendiri, lu mungkin kaya tapi belum tentu bijak!


4 ulasan:

pizli berkata...

Orang Malaysia ni mentaliti yang kena ubah. Benda simple macam ni tak boleh nak fikir, semua selfish.

kupu-kupu biasa berkata...

time-time gini gua suka doa ada polis kat depan tu agar mereka kena saman secara berjemaah... hahahahaha...

BISKUTMARIE(",) berkata...

pizli--> fikir nak cepat padahal lagi lambat, bebal...

BISKUTMARIE(",) berkata...

kupu2--> org2 mcm ni tak kisah kena saman sbb dorang bnyk duit, vavi...
menyusahkan org lain...