P E R I O D

oleh kerane aku dikelilingi oleh kaum hawa di office aku x lari dari cerite pasal hal² pompuan...antaranya period atau datang bulan...bukan nye sibuk² nak dengar tapi pompuan² yang ade kat dlam bilik nie becerite mcam sngaje bagi aku dngar skali...aku pun join la skali cerite psal period ni...aihh...!!! dak² opis aku mmg giler....dari ape yang aku tau ade beberape tande² awal sbelum period...contohnye....

  1. naik jerawat- kalu sorang pompuan tu tibe² je naik jerawat dgan bnyak jgn la korang tnye kenape...silap² kene maki je nnt..
  2. cepat marah- yg ni slalu berlaku kat pompuan yg sedang ingin period, jgn la bt hal time ni...mau kene mkan slipe nnt.
  3. sakit kat buah dada- yg ni aku x pasti betul ke x...nak tnye kat kaum pompuan pun x berani..betul ker..?????
  4. sengal² badan- yg ni pun slalu terjadi sebelum period....

kesian kat pompuan kan...slamat la laki² x ade time period...kalu lelaki ade dtang period cube bayangkan pad untuk lelaki mcam mne rupenye...hahahah...agaknye ape jename pad untuk lelaki kalu ade erk..??? adidas? nike? renoma? levis? hahahah....mesti dgan bersusah payah sang lelaki nak pakai pad nnt...aduii....!!

2 ulasan:

nuna_sarah berkata...

lelaki ngan period?
hahahaha
sure x de istilah malu nk beli pad lagi da plus
mesti ada istilah 'tuala lelaki'

BiskutMarie(",) berkata...

selamat la laki x dtg period...
mesti susah nak pakai pad..aih...!!