Futsal


Sorry kepada sesiapa yang tak berminat pada sukan bola macam futsal ni..aku memang minat sangat dengan futsal..sudah 2 hari aku menjalani latihan pusat di stadium rakan muda di Puchong..this time latihan kami lebih serius and mengikut standard pemain bola pro...sakit memang sakit...mana taknya, sebelum ni aku main futsal sekadar mengisi masa lapang hujung minggu dengan kawan² je..tapi sekarang udah berbeda...sekarang aku main futsal dibawah kelolaan Akademi Cheras Jaya (ACJ)..bila dah dibawah akedemi bukan setakat bermain saja tapi kena memberikan komitmen terhadap latihan juga...Akademi ni sekarang mempunyai satu misi yang ingin dicapai..Liga Futsal Belia Kebangsaan (LFBK)..liga ni dianjurkan oleh ACJ sendiri dengan dijayakan oleh Kementerian Belia Sukan (KBS)..maknanya kami di akedemi ni selaku tuan rumah...

Latihan kami tertumpu kepada latihan kecergasan yang betul² mencabar ketahanan mental dan fizikal pemain...pertandingan pada LFBK ni tak sama dengan pertandingan seperti futsal i-Metro atau pun pertandingan² lain kerana LFBK dipertandingkan mengikut standard pertandingan antarabangsa...pertandingan dijalankan selama 20 minit untuk 1st half yang pertama berehat lepas 1st half 5minit dan terus sambung untuk 2nd half sepanjang 20minit lagi...gelanggang perlawanan juga mengikut standard antarabanga...lebih kurang 3 kali ganda dari caourt futsal yang biasa...tidak seperti pertandingan biasa yang hanye bermain 5minit untuk setiap separuh masa dan court pertandingan juga lebih kecil...

LFBK akan diadakan pada 15/3/2009 yang akan diadakan di stadium rakan muda Puchong...pertandingan dijalankan secara liga macam EPL...pertandingan dijangka selama 3 bulan sebelum diketahui siapakah yang bakal merangkul hadiah utama berupa wang tunai sebanyak RM10,000...permain-permain yang dilihat berpontensi tinggi semasa pertandingan dijalankan akan diserap bermain untuk Malaysia...diharapkan pelatih-pelatih di ACJ akan bermain dengan bersungguh-sungguh untuk mencapai matlamat yang diidamkan pemilik & pengurus ACJ...kepada sesiapa yang berminat untuk menyertai pertandingan ini boleh lawati
http://www.cherasjayafc.blogspot.com/

3 ulasan:

BiskutMarie(",) berkata...

jangan nak coment yang bukan² k..khas untuk munie perosak blog aku..
huh!!!

munie berkata...

hah..
xnak aku ckp byk2..
sbb..
entry ko ni..
bosan nak mampos..
daa~
=p

BiskutMarie(",) berkata...

nape ko komen lagi setan......
adeii....