Tukar pendapat


Gua nak tanya la, untuk perempuan kalau memilih atau memakai jam, elok yang bersaiz besar atau kecil? Saja nak tau apa pendapat lu orang.

Gua berpendapat biar la bersaiz kecil.



Gua baru dapat jam, hitam wooo.


14 ulasan:

kupu-kupu biasa berkata...

ikut personaliti dia... kalau jenis yg stylo pilih yg stylo x kisah saiz ape... klu yg sporty bli yg sporty... gua rasa saiz x kisah kot janji ngam dgn jiwa.. tapi gua cadangkan baik biar dia pilih sendiri... kang lu pilih ada je yg dia x berkenan... hahaha...

BISKUTMARIE(",) berkata...

kupu²--> gua bkn tanye pasal design, gua tanye psl saiz...

lu pakai jam bersaiz besar atau kecil??

kupu-kupu biasa berkata...

dua2 gua pki... tgk gua gi mana lah... but usually jam gua bentuk bracelet.. so x ketara sgt ah bentuk jam... hehehe

mmg lah lu tanya saiz, we girl x really care bout size.. design lg penting... hehehe... lg2 kalau free.. hahahaha.. (tetibe rs bersalah lak dgn statement... cukup girl kah gua ini?)

BISKUTMARIE(",) berkata...

kupu²--> bagi gua kalau lu betul nak nmpk mcm perempuan, saiz jam tu biarla kecil tpi bukan la sekecik-kecik kuman. Biar kena la dgn ciri² kewanitaan, huhuhu...

kupu-kupu biasa berkata...

bli kan wei.. bday gua dh nk dekat ni... lu kumpul ah duit siap2... hhehehehehe...

(klu jam ladylike tp gua pki tshirt dgn jeans and sandal nike, ble nampak cam perempuan x?)

BISKUTMARIE(",) berkata...

kupu²--> xkan la lu pakai jeans lelaki, mesti jeans perempuan.
xkan la lu akai sandel nike lelaki, mesti lu pakai sandel perempuan.
kan mcm perempuan tu...

gua punye birthday pun gua tak dpt ape...
sob, sob...

kupu-kupu biasa berkata...

beb sandal nike xde saiz perempuan dowwwhh.. klu ada pon american size woman nye... besar bangat... gua pki lelaki punya saiz paling kemetot... tu pon besar... hahahaha.. maklumlah kaki hobit..

bukan bday lu dh lepas ke?.. so x dikira lah... hahahaha

Salasiah Ammar berkata...

bg saya yg kecil jerk...just nice bile kat tangan perempuan...klu besar sgt..alamak nmpk cm ganas sgt la...;p

munie berkata...

hahaha.. tringat time kt kedai jam kt langkawi.. :)

BISKUTMARIE(",) berkata...

Kupu2--> lu gaye je avril, haaha
dlm pinky gak, huhu...

Kalu da lps dikire bring forward, jd double....
Huhuhu...

BISKUTMARIE(",) berkata...

Salasiah---> yeah, betul tu...
Just nice.....

BISKUTMARIE(",) berkata...

Munie---> hahaha...
Ingt la ko kan, hehehe...

Tanpa Nama berkata...

basically i agree with kupu-kupu...let the person decide what kind of size yg dorg nk pki..bukan aper, kalo ikut sgt kehendak org kita mcm dh hilang identiti kita sendiri...and bukan tue aje, kita dh jd bukan mcm diri kita sendiri...so, let yourself decide what you want...baik buruk tanggung sendiri...

BISKUTMARIE(",) berkata...

Anon--> kalau kes mcm ni mmg tak bole nak buat ape la..
cume kena ikut pade majlis dan pakaian keseluruhan perempuan tu la.....

contoh:
pakai heel, mak-up, earing lengkap, baju mmg perempuan abes tapi jam bersaiz besar lebih kepada kelelakian...
kena tak agak²?
nmpak mcm pelikkan?

bagi gua, semua orang ade care dan stail msing², walaupun kadang² tak kena pade pandangan orang.