OCSS@Mines Futsal Cup 2013 - CMC FC (CMC Department)

Cerita hujung minggu, layan aktiviti office yang jarang sangat dibuat, kira tahun ni pertama kali la division OCSS ni buat anjuran futsal ni. Jadi setiap department kena sediakan team, tak boleh ambil pemain dari department lain. Dekat situ dah menunjukkan department gua mempunyai kekurangan, department gua ni ramai perempuan, peruntukan 1 department 2 team. Oleh kerana kekurangan jantina lelaki, department gua ni dapat hantar 1 team je, boleh la dari takde.

Lagi satu kekurangan lagi, kami 1 department ni tak pernah main futsal bersama, terpaksa la buat perlawanan persahabatan dengan department lain sebagai latihan, dapat la 2 kali kami main bersama sebelum hari pertandingan. Pelik gua bila team-team lain semua tak nak 1 kumpulan dengan team gua, padahal team gua ni takde la hebat mana, mungkin sebab gua wakil Sapura dalam futsal, ataupun mungkin strategi team lain nak psycho team gua, ala gua main keeper je pun.

Untuk pertandingan yang pertama kalinya untuk department gua ni, kami hanya layak ke suku akhir je, takde rezeki nak pergi jauh, yang penting aktiviti ni best, nak-nak pula hujung-hujung tahun ni, seronok la sikit. Apa yang paling epik, department engineering gondol Juara dan Naib Juara kejohanan, memang style la. Gua dah cakap dah, department engineering memang power sebab ramai junior-junior, memang sedap la permainan dorang. Bak kata team mate gua, tak menang bola takpe janji menang gaya.. Terbaik



 
 
 
 

2 ulasan:

suezen berkata...

menang gaya pun jadi laa kan

Mohd Fadli Ali Anui berkata...

Hahaha.. boleh la dari takde kan...