hidup susah mati pun susah

sebab-sebab gua susah nak berhenti merokok:

1- kalau gua berhenti merokok, siapa lagi yang nak beli rokok kat kedai Tipah, mane dia nak dapat untung meniaga?

2- kalau gua berhenti merokok, lepas makan gua nak hisap apa? mengigil beb kalau tak hisap rokok lepas makan, maknenya kesihatan gua akan terjejas nanti

3- kalau gua berhenti merokok ,time berak nanti gua nak hisap apa? confirm tak lawas, ni juga salah 1 boleh menjadi masalah kesihatan kat gua

4- kalau gua berhenti merokok, nanti mak gua nak marah sape? kesian mak gua nanti tertunggu-tunggu nak marah gua pasal hisap rokok

5- kalau gua berhenti merokok, macam mana pulak dengan member² gua yang suka minta setengah bila gua start nyalakan rokok, kesian kat dorang


*sebab-sebab ni lah gua masih berkira-kira untuk berhenti merokok, pening kalau difikir-fikirkan

9 ulasan:

♥suterakasih♥ berkata...

owh bley menggigil ek..bhya gakk
kunyahlah chewing gum huhu

BISKUTMARIE(",) berkata...

suterakasih--> tak jalan kalau kunyah chewing gum..
huhu...

kupu-kupu biasa berkata...

kalau lu isap rokok...

1. x merasalah bakal anak lu nak dpt ciuman dr lu since perokok yg mencium kanak2 akan merbahayakan kesihatan kanak2.. (fakta)

2. lu akan tipiskan ozon dgn asap merbahaya lu tu..

3. kesian tumbuh2an (tembakau) di patah-patahkan badannya semata2 memenuhi nafsu rokok lu..

4. gila x feel berak isap rokok... lu x dpt menikmati sepenuhnya bau yg lu dh kuarkan ketika membuang..

5. kesian kat mak lu marah lu sbb benda yg sama so bg lah can dia marah lu sebab x isap rokok plak...

6. kesian kat mak lu... klu rokok rosakkan peparu lu awal (mintak dijauhkan.. sbb ramai perlukan lu), kesian kat mak lu... sape nk jaga dia dh...

7. takut serpihan putung rokok tercucur atau terjentik sikit kat keta lu... perghhhhh...

8. lu telah membiasakan diri kawan lu tu rembat separuh rokok lu.. so klu lu benti itu adalah pengajaran bg mereka agar jgn kedekut sgt.. beli rokok sendiri... asyik nk share je..

amacam?.. gua tau... lu mesti lebih sentap part xde sape nk jaga mak lu kan?.. sbb itu paling utama... so bila lu nk benti?... wait... wait... bukan benti... gua tau tu susah skit... so bila lu nk kurangkan merokok? =p

BISKUTMARIE(",) berkata...

kupu²--> betul benci lu kat perokok....
perokok juge manusia biase..
huhu...
:D

Hasmadi berkata...

hahaha...menarik bro ko punya alasan...kita serupa...bukan tak nak berenti...tapi tu la dia kan...hehe

kupu-kupu biasa berkata...

hahaha.. gua x benci perokok... sapelah gua ni nak judge org sedangkan gua x perfect mana beb... gua cuma igtkan je sbg kawan...

tapi lu rase terbakar x dgn reason yg gua bg?.. hehehe

BISKUTMARIE(",) berkata...

hasmadi--> tu la dia...
lu mmg memahami...

BISKUTMARIE(",) berkata...

kupu²--> tak terbakar pun cume rase bahang je..
hahaha

Hasmadi berkata...

hahaha... mmg sangat memahami...