Kasut Futsal

Gua memang ada penyakit "Gigil Futsal" ataupun "Gila Futsal", dalam pada masa gua menggilai futsal sedar tak sedar gua dah ada banyak kasut futsal. Kasut yang masih dalam simpanan dan telah menjadi aset gua ada sebanyak 4 pasang kasut, berlainan jenama dan kesesuaian. Tu baru cerita pasal kasut, belum lagi gua cerita pasal berapa kali seminggu gua main futsal. 


Nike Mercurial
Ini kasut gua yang terawal, Nike Mercurial. Harga tak usah cerita lah, memang agak mahal sebab gua beli masa tu baru lagi keluarannya. Beli kat butik Nike KLCC, jelas lagi ingatan gua pada kasut ni. Calar memang dah banyak yang melekat kat kasut ni, sayang nak rosakkan jadi gua pakai kadang-kadang je.

Pan Vigor Blue
Ini kasut buatan Thailand, PAN Vigor. Di Thailand jenama PAN cukup terkenal dalam sukan Futsal, mereka mengutamakan jenama negara mereka sendiri. Kasut ni sesuai untuk gelanggang outdoor, harga murah je RM60. Selesa dan ringan, calar pun dah banyak dan gua banyak guna bila main gelanggang terbuka je.

Figos
Kasut Figos ni baru lagi gua beli, tak sampai 2 bulan. Calar pun sebaris dua je, Figos adalah buatan Malaysia. Selesa dan murah, gua beli hanya pada harga RM69. Sesuai untuk gelanggang indoor, gua baru pakai 2-3 kali je kasut ni. Utamakan barangan buatan Malaysia!

X-MUNICH Tournament
Ini kasut baru, tak sampai sebulan. X-Munich adalah buatan Spain, sama macam Thailand di Spain jenama ini cukup terkenal. Gua baru pakai kasut ni 3 kali, bau dia pun ada lagi. Selesa cuma sedikit berat, amat sesuai untuk gelanggang bersaiz FIFA dan indoor. Harga mahal, lebih kurang macam Nike tadi.


Gua merasakan lebih banyak kasut futsal yang akan gua beli, ada 2 kasut idaman yang gua idam-idamkan. Yang pertama adalah kasut Nike Gato 5 Street, memang cantik. Yang kedua Kelme buatan Spain, nampak selesa dan ringan.


Gato 5 Street

Kelme



20 ulasan:

pizli berkata...

Aku nak main futsal tapi takde kawan heeheh.. Kalau nak main dengan budak2 muda macam kau nanti tak terikut pulak..

rex berkata...

Alamak kelme precision tu kasut saya..
Best futsal shoes lembut dan ringan..hehe..wajib beli ! :)

suezen berkata...

aku plg suke color merah

BISKUTMARIE(",) berkata...

pizli--> hahaha... kena cari team veteran la mcm tu...

BISKUTMARIE(",) berkata...

Rex--> yes.. yes... wajib beli... hahah

BISKUTMARIE(",) berkata...

sue--> memang membakar semangat tuk membeli, haha

Intanberlian berkata...

nak tanyaaa. kat mane beli kasut futsal x-munich tu.. huhu. tercari2.

Mohd Fadli Ali Anui berkata...

IntanBerlian: Giant Kota Damansara kedai CAR & CO

uncle jang berkata...

kelme ni maner ade jual area kuala lumpur??

Mohd Fadli Ali Anui berkata...

Uncle Jang: Kelme boleh beli kat Damansara Perdana Futsalworks, Bangi Total Grand Futsal (Sebelah Masjid)

Tanpa Nama berkata...

bro, area mana boleh beli kasut figos tu?

Tanpa Nama berkata...

Touche. Sound arguments. Keep up the great work.

Also visit my web site; best bridal makeup

Tanpa Nama berkata...

This article came in a well timed passion! I can't believe it. I was searching on line for Email Templates. You did a really good job and yes i totally agree that a template can make or break your online business. Best Wishes!

my web blog: microsoft email templates

Tanpa Nama berkata...

gato street merah tu for sale ke ?

Tanpa Nama berkata...

As the admin of this web site is working, no question very soon
it will be well-known, due to its feature contents.


Here is my web site ... html Email Templates

Tanpa Nama berkata...

We are a bunch of volunteers and opening a brand new scheme
in our community. Your website provided us with useful
info to work on. You have performed a formidable job and our whole neighborhood
might be grateful to you.

my site ... how to create email templates

Tanpa Nama berkata...

If some one wishes expert view about running a blog then i advise him/her to
pay a visit this web site, Keep up the pleasant work.


Also visit my web-site Simply Click The Up Coming Document

Tanpa Nama berkata...

Spot on with this write-up, I actually think this site needs a great deal more attention.
I'll probably be back again to read more, thanks for the advice!

Also visit my blog; email marketing program

Tanpa Nama berkata...

When someone writes an piece of writing he/she maintains the plan of a user
in his/her brain that how a user can know it. So that's why this paragraph is perfect. Thanks!

my website; bridal makeup tips

Tanpa Nama berkata...

Hurrah! In the end I got a webpage from where I be able to truly get helpful data concerning my study and knowledge.



my website: email templates ()