Gua tak tahu la lu orang ada masalah macam gua atau tak, gua dah kaji dan perhati lama pasal makanan tengahari ni. Baik kat office ataupun sekitar kawasan rumah gua, gua pun tak tahu la apa masalah peniaga-peniaga melayu zaman ni. Tahap rasa makanan lauk-lauk, gulai-gulai semuanya masih ditahap kurang memuaskan, rasa cuma biasa-biasa je, gua punya tekak ni takde la bercitarasa tinggi tapi makanan tengahari yang dorang jual ni semua ditahap gua sendiri boleh masak. Takde satu pun kedai yang boleh sentap citarasa makan gua di tengahari, semuanya setakat boleh la untuk hilangkan lapar. Nak kata untuk kongsikan cerita dekat kawan-kawan tu memang tak la, rasa semua sekadar cukup rasa je takde yang umphh pun.
Gua ingat dorang ni kena kaji balik resepi orang-orang lama dan lebih fokuskan kepada citarasa pelanggan, dari segi pedasnya, dari segi warnanya, dari segi keistimewaan rasanya. Kalau lu orang jumpa kedai makan tengahari yang ada umphh kasi tahu gua, gua dah bosan makan benda yang sama dan yang tah apa-apa rasanya. Kalau macam ni la tahap masakan dorang, gua sendiri akan bukak restoran nanti sebab gua rasa masakan gua lagi bagus dari dorang. Gua boleh masak Udang Nenas 3 Rasa, Udang Goreng Berlada, Sambal Tumis Telur Puyuh, Nasi Goreng Bujang. Klik link nak tengok dengan jelas, gua tak bohong.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan